Magazin Sălăjean dezvăluie identitatea viitorilor directori de deconcentrate

Liderii USL Sălaj fac cunoscut că, în perioada imediat următoare, vor avea loc schimbări la şefia deconcentratelor din judeţ. Atât liberalii, cât şi pesediştii, şi-au împărţit deja funcţiile de conducere din instituţiile publice sălăjene. Pedeliştii, cel puţin până în prezent, lipsiţi de orice fel de reacţie, par să accepte cuminţi situaţia.

Romeo Sârca schimbat de la şefia AJOFM Sălaj
Romeo Sârca, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, va fi schimbat din funcţie la mijlocul lunii februarie. Acesta a fost chemat marţi, la Bucureşti, pentru a i se comunica faptul că mandatul său se va încheia în 15 februarie, însă “doar din punct de vedere politic”, după cum a ţinut să precizeze directorul. “Înţeleg această schimbare, întrucât şi eu am venit tot politic la conducerea instituţiei”, a spus Sârca.
Acesta pleacă fără regrete: “Mi-am dat tot interesul şi mi-am îndeplinit toate obiectivele pe care mi le-am propus, respectiv creşterea vizibilităţii AJOFM Sălaj, creşterea transparenţei şi atragerea de bani europeni în judeţ”.
Fiindu-i recunoscute meritele în ceea ce priveşte implicarea Agenţiei în proiectele europene, mai marii de la Bucureşti i-au propus lui Sârca să rămână în instituţie, în cadrul serviciului Monitorizare programe din fonduri europene. “Deocamdată, nu am luat nicio decizie. Am timp până în 15 februarie”, ne-a declarat şeful AJOFM Sălaj, care nu exclude să se întoarcă în mediul privat, în condiţiile în care “pentru oameni buni, mereu sunt posturi”. El a fost numit director în 2009, beneficiind de sprijinul politic al democrat-liberalilor.
Fotoliul lui Romeo Sârca va fi preluat de către Ionel Mureşan, fost director al societăţii Transurbis, în prezent, consilier în cadrul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă Persoane – Compartimentul Evidenţa Persoanelor, din cadrul Primăriei Zalău. Mureşan este susţinut de către PNL Sălaj.
În ceea ce-l priveşte pe adjunctul de la AJOFM Sălaj, Alexandru Pura, susţinut până nu demult de PDL Sălaj, acesta ar putea rămâne în funcţie. Contactat pentru a comenta situaţia, acesta a fost scurt, precizând că nu i s-a comunicat nimic cu privire la o eventuală schimbare.

Din sindicalist, adjunct la ITM
Liberalii sălăjeni au pus ochii şi pe alte posturi din structurile de conducere ale deconcentratelor. Pentru funcţia de director adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj, PNL Sălaj îl propune pe Laurenţiu Ghiuruţan, în prezent, consilier la Serviciul corp control privatizare din cadrul Primăriei Zalău. Membru PNL, Ghiuruţan este recunoscut pentru implicarea sa în activitatea sindicală, ocupând funcţia de vicepreşedinte al Sindicatului Civitas şi pe cea de secretar al filialei Sălaj a Confederaţiei Sindicale “Cartel Alfa”.

Ciulea ar putea ajunge la Prestaţii Sociale
Pentru şefia Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Sălaj, PNL Sălaj o ia în calcul pe femeia de afaceri Simona Ciulea. După cum ne-a declarat Radu Căpîlnaşiu, preşedintele liberalilor sălăjeni, instalarea acesteia ca director al instituţiei este oarecum dificilă, întrucât Ciulea nu are calitatea de funcţionar public. Şedia instituţiei este asigurată acum de către Elisabeta Matolcsi.

Schimbare şi la Electrica Furnizare
Şi la conducerea Agenţiei de Furnizare a Energiei Electrice (AFEE) Zalău va ajunge, în scurt timp, o persoană susţinută de Partidul Liberal. Căpîlnaşiu a precizat că postul de director, ocupat în prezent de Gavril Talpoş, va fi preluat de către Viorel Pop. Acesta este şef Oficiu Comercial în cadrul AFEE Zalău.

Cu ochii pe şefia DSP
Preşedintele PNL Sălaj nu exclude ca partidul pe care îl conduce să opereze o schimbare şi în Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în condiţiile în care “Ligia Marincaş asigură doar interimatul”. Marincaş a condus în ultimele 12 luni această instituţie, anterior alternând în funcţie cu Gabriel Nae.

Duca – la Agricultură, Bălăjel – la ITM
Şi social-democraţii se pregătesc să-şi numească reprezentanţii în fruntea deconcentratelor. Tiberiu Marc, preşedintele PSD Sălaj, susţine că deocamdată nu a fost definitivată lista viitorilor directori susţinuţi de partid. Zilele lui Ioan Bujiţă în fotoliul de director al Direcţiei Agricole Sălaj sunt numărate, locul acestuia urmând să fie luat de Valentin Duca, în prezent, consilier superior în cadrul instituţiei.
Un alt PSD-istul care va prinde o funcţi de director este consilierul local Teodor Bălăjel. Acesta se pregăteşte să preia de la Luminiţa Nemeş frâiele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj.

21 Thoughts to “Magazin Sălăjean dezvăluie identitatea viitorilor directori de deconcentrate”

  1. Anonim

    aceeasi mizerie!!!!

  2. Anonim

    La ITM Cu siguranţă GHIURUŢAN LAURENŢIU un lingău al primarului va face treaba bună. O să ajungă în puscărie cu metehnelelui mai vechi, tare iubeste banii

  3. Nedumeritu

    Pai cum iubeste ghiurutan banii, ca nu-i prea are .Din pacate in tara asta ca sa fii numit intr-o functie de conducere trebuie sa fii lingaul cuiva .Chiar daca numirile sant politice o minima responsabilitate ar trebui sa-i determine pe cei care fac numirile sa tina cont de competente si experienta in domeniu.Acuma nici lingaii lui stanca si ulterior al lui bode nu au fost mai buni decat Ghiurutan.

  4. Anonim

    Metalurgista de la cultura mai linge la primar , ca-i toata ziua prin primaria? Cred ca plesneste de competenta si devine si liberala.

  5. Anonim

    aferim, aceeasi mizerie si-n agricultura !!!!!!!

  6. Anonim

    Pe Pura nu il vor schimba atata timp cat nevasta-sa e sefa de cabinet la prefect. Una-i cainele cu coada.

  7. sa speram ca va fii mai bine

  8. Anonim

    Nu are cum sa fie bine daca la conducerea institutiilor publice din tara sant numiti oameni incompetenti,singurele criterii fiind carnetul de partid si bunavointa liderilor politici locali.

  9. Anonim

    no amu sa vedeti cum ies curvele la iveala

  10. Anonim

    ghiurutan are creier cat o varza,era bun de sindicalist nu de director.cel mai suparat trebuie sa fie pompilica;prietenii stiu de ce.

  11. Anonim

    AI DE CAPUL MEU .ALCOLISTUL DE GHIURUTAN DIRECTOR!!!!!!!!!!111111

  12. IOAN DUSCAS

    nu as avea nimic de zis daca acesti infractori impreuna cu purtatorii de uniforme nu mi-ar fi anulat voturile !
    este oarecum normal ca in politica sa intervina si numirile ce au la baza criterii politice !
    dar este total anormal ca niste infractori detinatori de inalte functii sa anuleze voturile care nu le convin !
    asa ceva nu este democratie si furtocratie !

    1. Anonim

      Bah baiete…tu esti prost?
      Noaptea dormi? sau te gandesti ca ….te fura?

      Sau mai bine…te simti urmarit?

  13. Maria de pe Somes

    Aceeasi Marie cu alta palarie.Chiar nu sunt alti oameni de valoare,tineri,in Salaj,care sa-i schimbe pe aceste nulitati care conduc judetul de la revolutie?Tinerii de valoare nu au conturi grase pentru sponsorizari ,nu au amante,deci nu se incadreaza pe tiparul politicianului de Salaj. RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!

  14. ion

    Ghiurutan este om de treaba. Iar spagar nu este, dati-i timp si o sa va convingeti. Va face treaba buna!

  15. Anonim

    uselistii is sapa singuri groapa. sunteti niste haimanale mincinoase. Ati promis competenta si munca, ne-am ales cu populism si greata!

  16. simplu cetatean

    Dar cu… Cultura judetului, ce facei? O lasati tot la… metalurgie? Transferati-o totusi la Conservator… E vorba de Cultura, ce … pana mea!

  17. Anonim

    da cu Balajel ce faceti ? ca isi pierde functia de consilier daca il puneti director >>.cine o sa mai conduca sedintele de consiliu ???? ca ceilalti sant niste adormiti )))))

  18. IONEL

    GHIURUTAN DE LA PRIMARIE A FACUT CAMPANIE IN TIMPUL SERVICIULUI SI PENTRU CA A LIPIT AFISE ACUMA VREA POST DE CONDUCERE,ESTE PARALEL CU ITM-UL, MAI BUN AR FI LA SOMAJ CA II CAM PLACE SA SOMEZE…

  19. Anonim

    Nu sint de acord cu”Anonim” din data de 14.01.ora 8.46,care spune ca ,Ghiurutan are creier cit o varza,varza este mare,eu zic ca are creier cit un purice.Ha!Ha!Ha!Toti care scriu despre Ghiurutan ca este „cum aste”,au dreptate.Nu zic mai multe.

Leave a Comment